Facebook Twitter Instagram search phone email

Guide: Screenshots på PC

Der findes flere måder at tage screenshots på, men politiet anbefaler, at så mange oplysninger som muligt er synlige på skærmen. Derfor kan det være en god ide at tage et billede af hele skærmen på én gang.

Screenshot af hele skærmen

  1. Du tager et screenshot af hele skærmen ved hjælp af knappen på tastaturet, der hedder ”Print Screen” eller ”PrtScn”. Knappen sidder ofte i øvre højre hjørne, men det varierer på forskellige keyboards. Nedenfor er vist er par eksempler på, hvor knappen kan sidde.
  2. Skærmbilledet ligger nu i Windows’ udklipsholder, hvorfra du kan kopiere det videre ind i eksempelvis et word-dokument ved at trykke på billedet og derefter på CTRL + C for at kopiere og så på CTRL + V for at sætte ind.

Screenshot af et mindre udsnit af skærmen

  1. For selv at kunne markere det område på skærmen, som du ønsker at tage et screenshot af, skal du trykke på windows-tasten + shift + S (se billedet nedenfor). Herefter markerer du det ønskede område med musen og slipper tasten på musen, når du er færdig. Billedet ligger nu i udklipsholderen.