Facebook Twitter Instagram search phone email

Kom godt i gang med at bruge Signal

Optimer din digitale sikkerhed med Signal. Det vigtigste at vide om Signal er, at både chat, taleopkald og videokonference er krypteret og dermed ikke kan læses eller aflyttes af tredjepart. Almindelig telefoni og SMS’er er derimod at betragte som ”digitale postkort”.

Installation af Signal

 1. Download Signal Private Messenger fra App Store eller Play Store. Den app, du vælger, skal være fra Signal Foundation.
 2. Find derefter appen på hjemmeskærmen med dette ikon:

Opsætning af Signal

Når du sætter Signal op, er dit telefonnr. det samme som dit brugernavn. Det betyder, at du kan finde andre ved hjælp af deres telefonnr. og andre kan finde dig ved hjælp af dit telefonnr. Det betyder også, at et telefonnr. også består af en landekode. Fx 0045 xx xx xx xx. Det vil sige, at du kan oprette forbindelse til folk globalt og ikke kun lokalt i Danmark. Og da chat, taleopkald og videokonference i Signal går igennem internettet – mobilnet, når du er på farten, og WiFi, når du er hjemme – så koster det ikke telefontakst eller SMS-takst.

 1. Åben Signal og begynd opsætningen. Det første du skal godkende er Signal betingelser og privatlivsregler ved at trykke på Fortsæt. Kort fortalt: Signal logger kun to in­for­mationer, to tidsstempler. Tidspunkt og dato for hvornår du oprettede dig som bruger af Signal og for hvornår du sidst var logget på Signal. Resten er privat og logges ikke af Signal.  
 1. For at du kan bruge Signal optimalt sammen med dine almindelige (ikke krypterede) telefonopkald og SMS’er, har Signal brug for adgang til din kontaktbog og din telefons interne lager. Tryk på Tillad tilladelser.
 1. Tryk på Tillad.
 1. Tryk på OK.
 1. Nu er Signal sat op til at køre på din mobiltelefon. Det næste skridt er at oprette en bruger hos Signal. Til det formål skal Signal bruge dit telefonnr., der fremover bliver dit brugernavn hos Signal. Dit telefonnr. vil blive verificeret ved, at du får tilsendt en kode pr. SMS. Denne verificering betyder også, at alle deltagere i en chat, et taleopkald eller en videokonference ved hjælp af Signal kan regne med, at det er dit telefonnr. og dermed dig, der deltager. Vælg den korrekte landekode (fx +45) eller det korrekte land (fx Denmark), indtast dit telefonnr. og tryk på Fortsæt.
 1. Hvis det indtastede telefonnr. er korrekt, så tryk på Ja for at gennemføre verificeringen.
 1. Afvent, at du modtager en SMS fra Signal med en verificeringskode. Denne verificerings kode vil automatisk blive opsnappet af Signal og blive vist over tastaturet, hvor du blot trykker på koden, som straks bliver sat ind. Hvis ikke koden dukker op som vist på billedet, er du nødt til at åbne den SMS, som Signal har sendt, og manuelt indtaste koden i Signal.
 1. Det navn, du skriver ind her, vil være det navn, som andre Signal-brugere får vist, når du indgår i en chat, et taleopkald eller en videokonference. Det behøver ikke at være dit sande eller fulde navn. Det er helt op til dig.
 1. Nu er din profil oprettet hos Signal, og du kan nu chatte og foretage opkald med og uden video til andre brugere af Signal. For at beskytte dit privatliv, vil du nu blive bedt om at oprette en pinkode til Signal.

  Med denne pinkode kan du geninstallere Signal på din mobiltelefon og få ad­gang til din profil, dine indstillinger og dine kontakter.

 2. Du vil blive bedt om at indtaste din valgte pinkode to gange og trykke på Næste. Hvis du ikke kan se Næste på din mobiltelefon, så kan du med fingeren trække skærmbilledet op og få adgang til knappen Næste.

 1. Så er du i gang med at bruge Signal. Nederst får du tilbudt muligheden fora at oprette en gruppechat og muligheden for at invitere andre til at bruge Signal med en SMS. Blyanten øverst til højre giver dig adgang til at start en chat med en anden Signal bruger.

Brug af Signal til chat, taleopkald og videokonference

 1. Når du modtager en chatbesked fra en Signal-bruger, du ikke tidlige­re har være i kontakt med, vil du mod­tage en beskedan­mod­ning, som du skal godkende ved at trykke på Accepter, for at I kan fortsætte dialogen. Du vil, som modtager af beskedanmodningen, kunne se den andens navn og profilbillede. Dit eget navn og billede vil kun blive delt, hvis du vælger at acceptere beskedan­mod­­ningen. Det samme gælder for andre Signal-brugere, som modtag­er en chatbesked fra dig for første gang.
 1. Når du har accepteret den andens beskedanmodning, eller den anden har accepteret din beskedanmodning, kan I chatte sammen samt foretage taleopkald og video­konferencekald til hinanden.

  I bunden kan du skrive chatbeskeder samt tage et billede eller lave en lydoptagelse (besked på telefon­svaren) for at dele dette eller denne i chatten.

  Muligheden for taleopkald og videokonferencekald får du adgang til øverst til højre. Når du starter et taleop­kald, vil du blive bedt om at god­ken­de dette med et tryk på ”Call” efter­fulgt af en god­kendelse af, at Signal benyt­ter mikrofo­nen. Ved et vi­deo­­­opkald vil du ydermere blive bedt om at godkende, at Signal bruger kameraet. Ikonet bestå­en­de af de tre prikker giver dig adgang til forskellige valg og indstillinger for jeres fremtidige dialog ved hjælp af Signal.

Brug af Signal Desktop til chat, taleopkald og videokonference

Det, vi indtil nu har installeret og sat op på din mobiltelefon, kunne kaldes Signal Mobil, fordi der også findes en Signal Desktop. Signal Desktop er en app eller et program, som kører på din computer og bliver linket til din Signal Mobil, så du kan chatte samt starte taleopkald og videokonferencekald fra din computer.

Dette link mellem din mobiltelefon (med Signal Mobil) og din com­pu­ter (med Signal Desktop) vil øge Signals anvendelighed som en fleksibel, sik­ker kommunikationsplatform i din dagligdag.

Signal Desktop kan du downloade til både Windows, Mac og Linus fra signal.org/download. Og selvfølgelig får du også en guide til, hvordan du linker Signal Desktop til Signal Mobil.

Bemærk, at denne guide er lavet på en Mac. Vær derfor opmærksom på, at trinene i guiden kan variere en anelse, hvis du bruger Windows eller Linus. Du burde dog sagtens kunne følge den alligevel.

Når du har downloadet Signal Desktop og installeret appen eller programmet på din com­puter, starter Signal Desktop automatisk op og tilbyder dig som det første at linke Signal Desktop til Signal Mobil på din mobiltelefon ved at skanne en QR kode. Hvis Signal Desktop alligevel ikke starter op automatisk, skal du selv åbne programmet.

Du linker Signal Desktop med Signal Mobile sådan her

 1. Åben Signal Mobile på din mobiltelefon.
 2. Tryk på det runde profil-ikon i øverste venstre hjørne
 3. Vælg Forbundne enheder
 4. Vælg Tilknyt enhed. Nu vises en cirkel, hvor QR-koden skal skannes.
 5. Hold telefonen hen foran computerskærmen, som viser QR-koden.
 6. Telefonen spørger nu, om du vil tilføje denne enhed. Tryk Tilknyt ny enhed for at bekræfte
 7. På din computer skal du nu navngive din laptop. Klik derefter på Afslut tilkobling af telefon.

Afvent mens Signal Desktop synkroniserer med din telefon…

Grunden, til at du skal navngive din laptop i Signal Desktop, er, at det vil give dig mulighed for at fjerne dette link i Signal Mobil på din mobiltelefon, hvis fx din computer bliver stjålet. 

Dine kontakter og grupper er nu blevet synkroniseret fra Signal Mobil på din mobiltelefon til Signal Desktop på din computer. Dog uden historik. Fremover vil alt der vises og gøres i Signal Mobil også vises og gøres i Signal Desktop – og omvendt.

Foretag opkald

Hvis du vil foretage taleopkald og videokonferencekald fra Signal Desktop, så skal du gøre følgende først:

 1. I øverste venstre hjørne klikker du på det lille runde profil-ikon.
 2. Klik på Indstillinger
 3. Scroll ned og sæt hak ved Tillad adgang til mikrofon og Tillad adgang til kamera

Brug af chat og videoopkald i Signal grupper

Ligesom du i Signal kan benytte chat og videoopkald sammen med en anden bruger, kan du også bruge disse to funktionaliteter i en Signal gruppe med flere brugere både i Signal Mobil og Signal Desktop.